Τηλ. 2103457458

Αρθροπλαστική Ισχύου

Αρθροπλαστική Ισχύου

Η αρθροπλαστική των μεγάλων αρθρώσεων ( ισχίο , γόνατο ) με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή του ισχίου αποτέλεσε τη μεγάλη επανάσταση στα δεδομένα της σύγχρονης ορθοπαιδικής, προσφέροντας σε μεγάλο αριθμό ασθενών παγκοσμίως μία σημαντικά καλύτερη ποιότητα ζωής. Πρόκειται για μη βιολογική λύση στο πρόβλημα της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου, και τα κριτήρια για να υποβληθεί ο ασθενής σε αυτή την επέμβαση είναι πρωτίστως κλινικά

  • Άλγος και δυσχέρεια στη βάδιση μικρών και μέσων αποστάσεων
  • Άλγος κατά τη διάρκεια της νύκτας στην πρόσθια επιφάνεια του μηρού ( από την «ελιά» έως το μέσον του μηρού)
  • Περιορισμός ή και αδυναμία στο να ανέβει και κατέβει ο ασθενής σκαλοπάτι
  • Δυσκολία ή αδυναμία να καθίσει λόγω πόνου σε φυσιολογική καρέκλα για πολλή ώρα
  • Δυσκολία να φορέσει παπούτσια και κάλτσες

Τα ακτινολογικά κριτήρια έπονται, επιβεβαιώνοντας τη διάγνωση και χρησιμεύοντας στον προγραμματισμό του χειρουργείου. 

Οι ασθενείς, υποψήφιοι για αρθροπλαστική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, βομβαρδίζονται από πληροφορίες τεχνικού χαρακτήρα, για το είδος των υλικών, το είδος της χειρουργικής προσπέλασης/τομής κ.α. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι ο κοινός παρονομαστής όλων αυτών είναι η σωστή και προσαρμοσμένη στις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς τοποθέτηση της τεχνητής άρθρωσης με το μικρότερο δυνατό τραύμα στις ανατομικές δομές, έχοντας ως τελικό στόχο την ανώδυνη και πολυετή λειτουργία της αρθροπλαστικής.Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Γεώργιος Χριστοδουλάκης με εμπειρία στο πεδίο των αρθροπλαστικών ισχίου και γόνατος , σε συνεργασία με επιλεγμένες κλινικές και εξειδικευμένους συνεργάτες, αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των ασθενών από τον ορθό προεγχειρητικό σχεδιασμό, την εγχείρηση, ως και τη μετεγχειρητική παρακολούθηση.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσες μέρες θα χρειαστεί να νοσηλευτώ ?
Η συνήθης νοσηλεία είναι 4-5 ημέρες

Πότε θα περπατήσω ?
Ανάλογα του είδους της νάρκωσης και την γενικότερη κατάσταση σας, σε λιγότερο από 24 ώρες από την επέμβαση, μπορείτε με βοήθεια/επίβλεψη από το εξειδικευμένο προσωπικό, να σηκωθείτε και να κάνετε τα πρώτα σας βήματα.

Ποιό είδος αναισθησίας χρησιμοποιείτε ;
Η αναισθησία που θα λάβετε θα είναι η ασφαλέστερη δυνατή, βάση του ιστορικού σας, με την επισκληρίδιο αναισθησία να είναι η συνηθέστερη.

Τι τεχνική εφαρμόζετε;
Η τεχνική που εφαρμόζουμε είναι η Muller’s anterolateral approach, μια απαιτητική χειρουργική τεχνική, στην οποία, η χειρουργική ομάδα έχει συσσωρεύσει και ενσωματώσει εμπειρία ετών, με σκοπό τα βέλτιστα προς τον ασθενή μακροπρόθεσμα αποτελέσματα .

Πότε θα περπατήσω ελεύθερα και χωρίς κανένα βοήθημα ? (πατερίτσα / «Π» )
Αυτό κατά μέσο όρο γίνεται στις 3 εβδομάδες από το χειρουργείο.

Θα χρειαστεί να μεταγγιστώ?
Για λόγους δικής σας ασφάλειας, πάντοτε, πριν από εγχείρηση ολικής αρθροπλαστικής, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για κάλυψη σε αίμα.Ανάλογα τον σωματότυπο, τον προεγχειρητικό σας αιματοκρίτη και τις εξατομικευμένες συνθήκες της επέμβασης σας, το συνηθέστερο είναι να λάβετε με ειδικό σύστημα αυτομετάγγισης, πίσω, το δικό σας αίμα τις πρώτες ώρες μετά την επέμβαση.