Τηλ. 2103457458

Υπερηχογράφημα μυοσκελετικού συστήματος

Δίνει την δυνατότητα άμεσης απεικόνισης δομών των μαλακών και οστικών στοιχείων του μυοσκελετικού συστήματος χωρίς να επιβαρύνει τον ασθενή με ακτινοβολία. Η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης στο ιατρείο ή και κατ’ οίκον, βοηθώντας και αυξάνοντας την ακρίβεια της τελικής . Με αυτόν τον τρόπο ο ασθενής μπορεί να αποφύγει σε πολλές περιπτώσεις τις ακτινογραφίες, γλιτώνοντας έτσι χρήματα, ταλαιπωρία, μετακινήσεις, αλλά και έκθεση σε ακτινοβολία που θα μπορούσε να αποφύγει.

Υπέρηχος

Οι εφαρμογές του υπερηχογραφήματος όμως δεν σταματάνε στο διαγνωστικό κομμάτι, αλλά επεκτείνονται και στην θεραπεία.

Ο ορθοπεδικός ιατρός έχει την δυνατότητα να προβεί σε παρακεντήσεις και διηθήσεις αρθρώσεων, ορογόνων θυλάκων, ελύτρων και τενόντων κάτω από την καθοδήγηση του υπερήχου, επιτυγχάνοντας έτσι τις ανωτέρω πράξεις με μεγάλη ακρίβεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διήθηση ( ένεση ) της περιοχής του ώμου υπό υπερηχογραφικό έλεγχο, η οποία έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας λόγω της μεγάλης ακρίβειας στον εντοπισμό και θεραπεία της πάσχουσας περιοχής, το ίδιο ισχύει για την περιοχή του καρπού, του αγκώνα, του γόνατος κ.α. Επίσης η παρακέντηση μικρών αρθρώσεων όπως η ακρωμιοκλειδική άρθρωση στην περιοχή του ώμου ή μεγάλων εν τω βάθει αρθρώσεων όπως η άρθρωση του ισχίου επιτυγχάνεται με ακρίβεια υπό την χρήση του υπερήχου.

Το υπερηχογράφημα του μυοσκελετικού συστήματος παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στην διάγνωση και θεραπεία του ασθενούς, είναι μια εξέταση που μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα στο ιατρείο ή και κατ΄οίκον μέσα σε λίγα λεπτά, είναι μια δυναμική μέθοδος απεικόνισης, δεν επιβαρύνει τον ασθενή με ακτινοβολία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο συχνά χρειάζεται στα πλαίσια επανεξετάσεων και δίνει την δυνατότητα διήθησης και παρακέντησης μαλακών μορίων της πάσχουσας περιοχής με ακρίβεια χιλιοστού. Ιδιαίτερα, στις σύγχρονες θεραπείες, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί έγχυση αυτόλογων ενεργοποιημένων βλαστοκυττάρων, ή βιολογικών παραγόντων, η ακρίβεια στην έγχυση αποτελεί θεραπευτική απαίτηση.

Η σύγχρονη ιατρική πράξη απαιτεί σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας.